Kom alles te weten over de:

Bestuurdersaansprakelijkheids verzekering

Wat is een bestuurdersaansprakelijkheids
verzekering?

Als bestuurder neemt u beslissingen voor een organisatie. Het kan gebeuren dat uw beslissing helemaal verkeerd uitpakt. U wordt als bestuurder aansprakelijk gesteld, waardoor ook uw privé vermogen in gevaar komt. Dit is iets wat u natuurlijk niet wilt. Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering beschermt u tegen vermogensschade. Dit zijn schades waarbij er geen schade is ontstaan aan personen of goederen.

Vergelijk uw Bestuurdersaansprakelijkheid-verzekering

Simpel en snel.

Wat is de premie van een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

Iedere verzekeraar bepaalt zelf de factoren die van invloed zijn op de premie. Over het algemeen kunt u rekening houden met de onderstaande factoren die van invloed zijn op de premie bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering:

  • Soort rechtsvorm
  • Aantal bestuurders en commissarissen
  • Totale bruto-omzet
  • Omvang van het te verzekeren bedrag

 

Om u een indicatie te geven van de gemiddelde premie van een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering hebben wij  een tweetal voorbeelden uitgewerkt:

 

Wie heeft een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering nodig?

De naam van de verzekering verklapt het al een beetje. De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is aan te raden aan bestuurders en commissarissen. Dit geldt niet alleen voor ondernemingen maar ook voor verenigingen, stichtingen en VVE’s. Binnen deze organisaties is het ook voor beleidsbepalers aan te raden een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Welke dekking biedt een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering beschermt u zoals gezegd tegen vermogensschade. Dit zijn schades zonder dat er een schade aan een persoon of goederen is toegebracht.

Wanneer u een claim krijgt van verwijtbare fouten moet u zich uiteraard wel kunnen verweren. Deze kosten kunnen door specialisten als advocaten hoog oplopen. De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt deze verweerkosten.

De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering biedt vaak een werelddekking excl. Canada en Verenigde Staten.

Hieronder volgen een aantal voorbeelden om u een beeld te geven van situaties waarin een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering uitkomst biedt:

Er doet zich een situatie voor waarbij….

  • Het bestuur van een sportvereniging heeft een stuk bouwgrond gekocht waar een nieuw clubhuis op moet komen. Voor de aankoop heeft het bestuur geen schoon grondverklaring geregeld. De grond blijkt toch vervuild te zijn waardoor de vereniging met grote financiële schade achterblijft. De vereniging stelt de bestuurders aansprakelijk.
  • Het bestuur van een bouwonderneming heeft een drietal enorme project binnen gehaald. Inplaats van winst worden er grote verliezen geleden op alle drie de projecten. De bouwonderneming moet een faillissement aanvragen. De curator bepaald dat de opdrachten financieel en organisatorisch een te groot risico waren. De bestuurders worden persoonlijk aansprakelijk gesteld.

Klanten beoordelen ons met een:

Bekijk beoordelingen
  •  Binnen 24 uur uw vergelijking
  •  Onafhankelijk advies
  •  Persoonlijk contact

Heeft u vragen?

Bel 0318- 25 54 03

Ma t/m vrij 09.00 - 18.00 uur

Stuur een e-mail

Antwoord binnen 1 uur

Meer informatie over andere
zakelijke verzekeringen nodig?