Kom alles te weten over de:

Arbeidsongeschiktheid verzekering

Wanneer heeft u een arbeidsongeschiktheids-verzekering nodig ?

Als ondernemer denkt u er natuurlijk liever niet aan. Maar wanneer u uw been breekt tijdens een potje voetbal of langdurige ziek thuis zit, wilt u toch verzekerd zijn van een maandelijks inkomen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering dekt dit soort risico’s.  Dat is wel zo’n fijn gevoel.

Vergelijk uw Arbeidsongeschiktheids-verzekering

Simpel en snel.

Wat is de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering ?

Over het algemeen bepalen verzekeraars de hoogte van uw AOV-premie op basis van de volgende factoren;

– Uw Leeftijd
– Uw Beroep
– De hoogte (%) van uw verzekerd inkomen
– Uw mate van arbeidsongeschiktheid (Alleen eigen beroep of ook passend werk kunnen uitvoeren bij arbeidsongeschiktheid)
– Uw eigen risico periode (Periode tussen het arbeidsongeschikt raken en het ontvangen van een uitkering)
– Tot welke leeftijd wilt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering
– Uw uitkering laten meestijgen met BBP

Om u een indicatie te geven van uw premie hebben wij een aantal voorbeelden uitgewerkt. We hebben ook een infographic gemaakt van de gemiddelde AOV kosten van beroepen in de bouwmarketing en verzorging.

Om uw AOV kosten zo laag mogelijk te houden hebben wij een drietal adviezen:

1. Laat u adviseren. Wellicht lijkt dit een open deur. Toch komen wij nog altijd veel klanten tegen die zichzelf hebben “oververzekerd”. Zij hebben een verzekering die niet past bij hun situatie en betalen daardoor ongemerkt vaak te veel premie.

2. Is uw AOV up to date? Bekijk elk jaar of uw verzekering nog bij uw situatie past. Het kan zijn dat uw financiële situatie dermate veranderd is dat uw AOV niet meer passend blijkt. Hierdoor betaalt u of te veel of u bent onderverzekerd. Twee situaties die u uiteraard liever voorkomt.

3. Het is altijd verstandig om uw arbeidsongeschiktheidsverzekering te vergelijken. In sommige gevallen kan het verschil in premie u veel geld schelen.

 

Van zelfsprekend helpen wij u graag met dit soort vraagstukken. Dit doen wij geheel vrijblijvend. Neem gerust contact op per mail of telefoon.

 

Wie heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

Beroepen waarmee uw inkomsten sterk afhankelijk zijn van het aantal uren dat u werkt, bijvoorbeeld een hovenier of schilder, raden wij aan om een arbeidsongeschiktheidsverzekering te overwegen.

Afhankelijk van uw (huidige) financiële situatie is het belangrijk om te kijken of een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor u van toepassing is. Heeft u zelf een spaarpotje waarmee u een aanzienlijke tijd uw salaris uit kan betalen, dan zijn er een tweetal mogelijkheden:

1. U wilt zichzelf wel verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, alleen vindt u het niet erg om geld van uw spaargeld voor een bepaalde periode te gebruiken.

In dat geval kunt u uw eigen risico periode op bijv. 12 maanden zetten. Wanneer u arbeidsongeschikt raakt zult u 12 maanden van uw spaargeld moeten leven. Daarna zal u een uitkering ontvangen van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering. Hoe langer uw eigen risico periode is, hoe lager uw maandelijkse premie zal zijn.

2. U neemt het risico dat wanneer u arbeidsongeschikt raakt, u zichzelf inkomsten uitkeert vanuit uw spaarpotje.

Welke dekking biedt een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is volledig naar uw persoonlijke situatie samen te stellen. U bepaalt in die zin zelf uw dekking. Hieronder volgen een aantal voorbeelden om u een beeld te geven van situaties waarin een AOV uitkomst biedt:

Er doet zich een situatie voor waarbij….

  • U, bij uw opdracht, van een bouwsteiger valt. U breekt uw rug en moet 8 maanden revalideren. Afhankelijk van uw eigen risico-termijn ontvangt u een uitkering.
  • Tijdens het voetballen met uw zoontje breekt u uw been. U bent hovenier en kan hierdoor 2 maanden niet werken. Afhankelijk van uw eigen risico-termijn ontvangt u een uitkering.

Klanten beoordelen ons met een:

Bekijk beoordelingen
  •  Binnen 24 uur uw vergelijking
  •  Onafhankelijk advies
  •  Persoonlijk contact

Heeft u vragen?

Bel 0318- 25 54 03

Ma t/m vrij 09.00 - 18.00 uur

Stuur een e-mail

Antwoord binnen 1 uur

Meer informatie over andere
zakelijke verzekeringen nodig?